Roosmarijn Emmelot

Roosmarijn Emmelot

Mijn naam is Roosmarijn Emmelot. Ik ben in 1979 thuis geboren in de Bilt en sinds juli 2001 werkzaam als verloskundige. Ik ben het vak ingerold door mijn oma die tussen 1940-1975 als verloskundige heeft gewerkt in Utrecht. Zij was ook bij mijn eigen geboorte aanwezig. In vroeger tijd moesten de aanstaande vaders nog op zoek naar haar als ze even boodschappen aan het doen was of bij iemand op bezoek. Ook kwamen zwangere vrouwen soms pas bij 8 maanden voor het eerst bij haar langs als ze al meerdere kinderen hadden. In deze tijd ondenkbaar!

Als ervaringsdeskundige vind ik het erg leuk om aanstaande ouders voor te bereiden op de komst van een nieuwe baby. Ik heb zowel de mooie als de minder mooie kanten van een nieuw leven mogen meemaken en dit heeft mij gevormd tot wie ik ben en verrijkt in mijn vak.

Na mijn middelbare schooltijd in Zeist heb ik mijn studie gevolgd aan de Vroedvrouwenschool te Kerkrade. Na een aantal waarnemingen in Houten, Amsterdam West en -Oost, Huizen, Bilthoven en Zeist ben ik sinds 1 april 2002 mede-eigenaar van Verloskundigenpraktijk Houten.

In 2010 heb ik ook mijn diploma Post HBO basisopleiding Echoscopie behaald en ik ben een van de teamleden die ook de kinderwensconsulten verzorgt.

Naast mijn full-time baan ben ik moeder van Anouk † (2007), Jet (2008), Bart (2010) en Joep (2013).

Teamleden Overzicht »