Miranda Vosselman

Miranda Vosselman

Ik ben Miranda Vosselman en werk sinds juni 2009 in de verloskundigen praktijk Houten als echoscopiste.

Even terug naar het begin.

Tijdens mijn atheneum jaren wilde ik graag lerares of verloskundige worden. Helaas was voor de opleiding tot verloskundige het aantal opleidingsplekken beperkt en viel ik net buiten de boot.

Mijn idee was om het jaar daarop weer een poging tot deze opleiding te wagen. Om een beetje in de medische wereld te blijven ben ik gestart met de inservice opleiding tot röntgenlaborante in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam het huidige Erasmus Medisch Centrum. Gezien ik niet van half werk houd, heb ik deze opleiding eerst afgemaakt om eventueel daarna alsnog de verloskundige opleiding te gaan doen. Ik had het erg naar mijn zin in ‘de röntgenwereld’ en ben hier blijven ‘hangen’. Na mijn opleiding ben ik als röntgenlaborante bij de kleine buren gaan werken : het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Na 6 jaar in Rotterdam gewerkt te hebben, heb ik het Sophia Kinderziekenhuis verlaten om vervolgens in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te gaan werken.

Binnen de röntgen kun je je ook specialiseren tot echolaborante. Hiervoor is een post HBO opleiding nodig. Toen de kans zich aanbood heb ik deze aangegrepen en ben ik in 2004 deze opleiding gaan doen. Na eerst de basis module en de module abdomen (=buik) en de module bloedvaten te hebben gevolgd ben ik vervolgens in 2005 de module obstetrie en gynaecologie gaan doen.

Met het diploma van de 1e twee modules kon ik op de röntgenafdeling in het WKZ aan de slag.

Ik vond het erg jammer dat ik met het obstetrische (=verloskundige) echo diploma niet aan de slag kon op onze röntgenafdeling. Van 2005 – 2012 heb ik in de avonduren en het weekend gewerkt bij een echopraktijk voor zwangeren. De regels voor het uitvoeren van een 20weken verscherpten met de komst van de huidige 20weken echo. Een aanvullend certificaat was nodig dus ging ik weer de ‘schoolbanken’ in. In 2009 werd al dat gestudeer beloond. Op de site van de beroepsvereniging echoscopisten Nederland zag ik een vacature voor echoscopiste in de verloskundigen praktijk van Houten. Een super gelegenheid om vlakbij huis te kunnen werken.

Uiteindelijk is het cirkeltje (bijna) rond en zit ik juli 2009 dan toch in de wereld van de verloskunde. Wel eens waar niet als verloskundige maar als echoscopiste, waar ik het enorm naar mijn zin heb.

In 2011 heb ik ook mijn aanvullende papieren behaald om naast de termijn echo en de 20 weken echo ook de zogeheten nekplooimeting te mogen doen.

Sinds 2011 ben ik ook werkzaam als echoscopiste in het team van de verloskundigen praktijk in Zeist.

Op dit moment werk ik 2 dagen in de week als echoscopiste in de verloskundigen praktijk van Houten en Zeist en de andere dagen van de week werk ik nog steeds als röntgenlaborante in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Ik vind het leuk om mijzelf up-to-date te houden binnen het vakgebied. Dit doe ik door het volgen van symposia en cursussen. Zo heb o.a. nog een post HBO-opleiding tot praktijkopleider afgerond en heb ik een echocursus in Amerika gevolgd. Noem dit beroepshobby.

Daarnaast vind ik het heerlijk om op mijn ski’s of snowboard van de berg af te gaan en kun je mij in Houten nog wel eens op de hardloopschoenen door je wijk zien lopen.

Nog vragen? Stel ze gerust.

Ik zie je graag in de praktijk.

Teamleden Overzicht »